POLITYKA PRYWATNOŚCI

2016-06-28

polityka prywatności, polityka cookis

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Dokument określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez sklepdlaturysty.pl, prowadzony pod adresem internetowym sklepdlaturysty.pl. (dalej: Sklep) 
SZOPEX- DUTKIEWICZ sp. j.
ul. Prosta 38, 10-029 Olsztyn,
NIP 7390202240 REGON 510525357
wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Olsztynie VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000041060.


1. Administratorem danych osobowych zbieranych przez Sklep jest SZOPEX- DUTKIEWCZ sp. j. z siedzibą w Olsztynie przy ul. Prostej 38.

2. Sklep zbiera następujące dane osobowe:
a) W celu: dokonywania zakupów, rejestracji konta Klienta lub w celu wypełnienia formularza zamówienia:
- imię i nazwisko,
- dane adresowe (ulica i numer domu/mieszkania, miejscowość, kraj)
- adres e-mail,
- dane kontaktowe (telefon lub telefon komórkowy),
b) W celach marketingowych (zapis do newslettera):
- adres e-mail.

3. Podanie danych określonych w pkt. 2a jest dobrowolne, aczkolwiek niezbędne do dokonania odpowiednio: rejestracji konta, zakupu towaru, wypełnienia formularza zamówienia.

4. Podanie danych oznaczonych w pkt. 2b oznacza, iż wskazany adres e-mail będzie wykorzystywany w celu wysyłania wiadomości (w szczególności informacji handlowych w rozumieniu Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.). Zgoda może zostać cofnięta w dowolnym momencie.

5. W przypadku zawarcia umowy sprzedaży i wybraniu przez Klienta odpowiedniego sposobu dostawy Sklep może udostępniać firmom kurierskim dane osobowe niezbędne do realizacji zamówienia.

6. Sklep udostępnia środku techniczne i organizacyjne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przysyłanych drogą elektroniczną, w szczególności:
- umożliwia dostęp do Konta jedynie po podaniu prawidłowego loginu i hasła.
- zabezpiecza dane przed przetwarzaniem przez nieuprawnione osoby. 
7. Obowiązani są Państwo do nieudostępnienia swojego hasła i loginu osobom trzecim. Należy pamiętać o każdorazowym wylogowaniu się z konta Klienta po zakończeniu korzystania ze strony Sklepu. Ponadto należy zachować szczególną ostrożność w przypadku korzystania z komputerów znajdujących się w miejscach publicznych lub dostępnych dla wielu osób.

8. W każdym czasie mają państwo możliwość:
a) podglądu i edycji danych w ramach Konta Klienta. 
b) dostępu do treści swoich danych, ich poprawienia oraz żądania usunięcia.
c) sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych.

9. W przypadku chęci skorzystania z powyższych uprawnień wystarczy skontaktować się z Sklepem poprzez adres e-mail kontakt@sklepdlaturysty.pl. Na adres ten mogą państwo wysyłać także inne zapytania dotyczące danych osobowych.

 

 

POLITYKA COOKIES

Dlaczego i jak stosujemy pliki Cookies?

Pliki "cookies" używane na stronach internetowych należących do Olimp Group, zapewniają naszym Klientom bezpieczeństwo i efektywność korzystania z ww. witryn internetowych. Pliki "cookies" umożliwiają między innymi logowanie do konta Użytkownika sklepu, wybór opcji logowania oraz odpowiednią personalizację wyświetlanych na stronie produktów i informacji. Niniejsza Polityka dotycząca plików "cookies" wyjaśnia, czym są pliki "cookies", jakie są reguły ich stosowania, oraz jakie płyną korzyści z ich zastosowania.

"Cookies" – co to jest?

"Cookies" są to małe pliki tekstowe, wysyłane i przechowywane na Twoim komputerze, smartfonie czy innych urządzeniu, z którego łączysz się z Internetem. Pliki te są bardzo pożyteczne, gdyż pozwalają "stronie" rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio się wyświetlić. W naszych sklepach korzystamy z "cookies" z wielu powodów:, aby dostosować nasze strony do preferencji użytkowników, ułatwić nawigację po stronach oraz zapewnić skuteczność procedur bezpieczeństwa.

Jak pliki "cookies" dopasowują naszą stronę internetową do potrzeb Klienta.

"Cookies" pomagają w dostosowaniu zawartości strony internetowej do oczekiwań użytkowników. Analityczne pliki "cookies" wykorzystywane są w celu oceny statystyk wejść na stronę internetową. Pozwalają one nam ocenić, jakie są upodobania i oceny użytkowników, a także jak możemy ulepszać stronę internetową dla użytkownika.

Jak możesz zarządzać swoimi plikami "cookies"?

Większość używanych przeglądarek, zarówno na komputerach, jak i smartfonach czy innych urządzeniach, domyślnie akceptuje pliki "cookies". Jeśli chcesz zmienić te domyślne ustawienia dla tej czy innych stron internetowych możesz to zrobić za pomocą ustawień w przeglądarce. Jeśli nie jesteś pewien jak zmienić te ustawienia, skorzystaj z "pomocy" w menu używanej przeglądarki.

Zanim zdecydujesz się zmienić domyślne ustawienia pamiętaj jednak, że wiele "cookies" pomaga podniesieniu wygody korzystania ze strony. Wyłączenie plików "cookies" może mieć wpływ na to jak będzie się wyświetlać nasza strona w Twojej przeglądarce. Przykładowo po wyłączeniu "cookies" możesz widzieć prawidłowo wyglądający serwis sklepdlaturysty.pl, ale nie będziesz mógł zalogować się na swoje konto lub dokonać zakupów.

Kupuj taniej!

Koszt wysyłki

0 PLN

Darmowa wysyłka w Polsce przy zamówieniach powyżej 200 zł

Czas realizacji

24 h

Czas realizacji 24 godziny

Zwrot

30 dni

30 dni na zwrot

Newsletter

Zapisz mnie do Newslettera. Chcę być informowany o trendach, ofertach specjalnych. Rezygnacja jest możliwa w każdej chwili.

Formularz

Tu nas znajdziesz